Solig konferensresa till Split med Style


För drygt 1 700 år sedan abdikerade den romerska kejsaren Diocletianus, flyttade hem till Dalmatien och byggde ett väldigt palats av murar, tempel och trädgårdar.

Idag rymmer komplexet Splits gamla stad som bland annat nås via den pampiga Silverporten.


Den svarta sfinxen vaktar kejsarens grav och från klocktornets topp har man fantastisk utsikt över Split. Här förförs man av gamla stans nötta fasader och känner rytmen i de livliga storstadskvarteren. Människorna i Split hävdar att deras stad är "den vackraste i hela världen och universum". Den är full av liv och den vänliga lokalbefolkningen välkomnar turister med öppna armar.


Det är inte många städer i världen som kan erbjuda ett sådant rikt utbud av nöjen och utflykter i sin närmaste omgivning. I Adriatiska havet utanför Split finner man magiska blå grottor och vykortsvackra öar som Vis (Mamma Mia), Hvar och Brac – perfekt att uppleva ombord på segelbåt eller katamaran!Hvar - Den lavenderdoftande ön med flest soltimmar i Kroatien Hvar doftar lavendel, nybryggt kaffe och salt hav. Lägg till dunster av solkräm och dyr parfym och doftbilden börjar bli komplett. Den visuella bilden är något enklare att fästa på papper: en tunn skiva av frodigt land till synes nedsläppt i en kristallklar badbalja, dekorerad med lila lavendelfält och toppad med låga, dalmatiska stenhus. Hvar är onekligen en vacker ö!


En österrikisk guidebok från början av 1900-talet beskrev ön som ett kroatiskt Madeira, en liknelse som stämmer rätt bra än idag, 100 år senare.


Innestämpeln tilltalar de flesta, unga som gamla, rika som fattiga. Kungliga flervåningsyachter trängs med enkla jollar och hyrsegelbåtar i hamnen i Hvar stad.

Ön har lockat turister sedan 1800-talet och har enligt statistiken flest soltimmar i hela Kroatien, 2 724 timmar om året för att vara exakt.


Res till soliga Split och Hvar med Style

Style är en trygg researrangör med 20 års erfarenhet som hjälper tusentals resenärer varje år med sina konferens- och studieresor. Vi hjälper dig snabbt att ta fram ett skräddarsytt reseförslag som passar er nästa företagsresa.


Klicka här så hjälper vi dig att planera resan till Split och Hvar!

2 visningar

+46(0)8-22 33 80 | info@style.se

Copyright © 2019, Style Scandinavia AB

  • Facebook - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Spotify - Vit Circle