Hållbar konferensresa till Wien med Style


Wien – staden som nio gånger i rad har rankats till världens ”most livable city”, är förutom dess levande kulturhistoria med anrika caféer och vibrerande operabakgrund, också en destination präglad av ett modernt hållbarhetstänk och en ungdomlig närvaro med frodande kreativitet. Du dricker bergsvatten – Wiener Wasser – som kommer direkt från porlande bergskällor till en av stadens 900 dryckesfontäner. Här upplever du en fräsch, hållbar gastronomi med mysiga, trånga gator och ett konstant arbete för nytänkande och trendspaning.Hållbara Wien Om man önskar en hälsosam och hållbar semester, är Wien rätt destination. Här hittar ni allt tänkbart - från ekologisk kroppsvård, till rättvisemärkt mode till livsmedelsbutiker med fokus på det naturella. Dessutom är staden Wien en av de största ekologiska bönderna i Österrike. Över 860 hektar ekologisk odlingsmark finns fördelat på tre stadsgårdar.Miljövänligt Wien kan upplevas på olika sätt - till fots, med Citybike, på skridskor eller med båt. Från stadens centrum till Donau-Auen National Park finns det alltid nya sätt att upptäcka staden! Här kan ni även beställa en taxi som är ”Green Taxi" eller eko-taxi, dessa identifieras med gröna skyltar. Bäst av allt: Det är ingen prisskillnad på dessa miljövänliga taxibilar och vanliga!


Organisk och naturlig kosmetik Wien är rätt plats att skämma bort din hud och ditt hår med ekologiska produkter. Staden är fylld till bredden med organiska kosmetikaffärer, naturliga frisörsalonger, skönhetssalonger för naturliga kroppsbehandlingar och mycket mer!Wienervatten – i särklass bland det bästa Vattnet i Wien strömmar från bäckar i alperna och når den österrikiska huvudstaden efter 36 timmars färd - utan pumpar och efter mycket stränga restriktioner och regler. Tack vare detta levereras totalt 400.000m³ friskt källvatten dagligen! En positiv bieffekt av detta är att på vägen till Wien strömmar vattnet genom vattenkraftverk, vilket genererar 65 miljoner kilowattstimmar – eller tillräckligt för en liten stad. 1998 öppnades den första "Vienna Water Line Hiking Trail" som går längs de vackra delar av stadens ”Spring water route”. Vandringsleden ligger strax utanför Wien och kan nås med kollektivtrafik som buss eller tåg.

Ekologiska läckerheter Hållbar njutning och endast ekologisk mat är viktiga faktorer när man handlar i Wien! Det innefattar allt från den ekologiska jordbruksmarknaden, till naturliga livsmedelsaffärer till Heuriger – de rustika vingårdarna utanför staden. 27% av jordbruksmarken i Wien odlas organiskt. Vin som bearbetas i enlighet med biodynamiska riktlinjer och med högt krav på kvalitet odlas i vingårdarna i Wieninger Estate. Här väljer man också enbart ekologiska produktionsmetoder, vilket innebär att man skyddar växter med naturliga extrakt som te.

Res till hållbara Wien med Style

Style är en trygg researrangör med 20 års erfarenhet som hjälper tusentals resenärer varje år med sina konferens- och studieresor. Vi hjälper dig snabbt att ta fram ett skräddarsytt reseförslag som passar er nästa företagsresa.


Klicka här så hjälper vi dig att planera resan till Wien!

+46(0)8-22 33 80 | info@style.se

Copyright © 2019, Style Scandinavia AB

  • Facebook - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Spotify - Vit Circle