Konferens i San Remo – bland blomsterklädda berg och köttbullsmusiker


Konferens i San Remo

Så jag vill åka till Italien. Eller – kanske inte nödvändigtvis till Italien, men det ska definitivt vara varmt den här gången! Varmt – med soliga drinkar vid vattnet, stränder och åtminstone ett par sönderbrända personer från IT-avdelningen som ett slags bevis för vännerna att vi faktiskt har varit utomlands. Lite kultur

också. Om inte annat så för att få känna mig nyttigare när jag klämmer in dagens tredje buccellato i pajhålet – det är ju trots allt semester.

Vi har här en nästintill löjlig mängd alternativ: Italien (mera buccellato!) , Portugal, Spanien, Grekland, Kroatien… vi skulle till och med kunna klämma Gotland vid rätt tillfälle under sommaren, under förutsättningen att vi kan slopa hela det här exotiska konceptet. Ändå återgår jag i tankarna alltid till en och samma plats när det svenska novembervädret piskar mot fejset i väntan på morgontåget.

Ett exempel på den dominerande arkitekturen som härstammar från den ryska adelns inflytande i början av 1900-talet då San Remos rykte som kurort påbörjades.

Uritalienska känslor med espresso och parmesan

Efter att ännu en gång besökt San Remo nu under vårkanten så har jag insett att det egentligen inte finns någon annan motsvarande destination, oavsett vad det är du jagar efter. Staden är helt genomtät av den där genuint uritalienska känslan som knappt existerar längre, med tillkommande baktoner av helt sanslös romantik. Du vet de där två italienska köttbullsmusikerna från Lady och Lufsen? Låt de två herrarna designa en stad och du har en ungefärlig förståelse för hur San Remo fungerar. Det är inte ens en överdrift – när jag befann mig där senast så letade jag efter en god parmesan och gick vilse in mellan två husgränder. Vägen avslutades med ett litet myscafé som låg sådär drömskt placerat under ett träd och – på absolut fullaste allvar – med en italiensk mustaschklädd herre, lutandes ut från ett fönster och sjungandes någon slags serenad för ett gäng espressobälgandes italienare. Klyschigt? Smörigt? Kanske lite obehagligt också? Absolut – ganska rejält dessutom, men charmen som den typen av ögonblick skapar är på en nivå som gör att staden etsas in rakt in i hjärtat.

Du ser bergen i bakgrunden, med alla småhusen som ligger lite sådär oplanerat insprängda bredvid snåriga småvägar? Längs de bergen odlas en så pass enorm mängd blommor att de skulle kunna begrava hela Stockholm i rosor!

Vår gömda favoritdestination

Så när jag talar om mina favoritdestinationer för konferensresor så är det inte en slump att jag väljer San Remo. Även om vi nu inte hade haft fantastiskt bekväma flyglinjer dit, blomsterklädda berg och en matkultur utan like så hade staden legat högst i min rekommendationslista bara baserat på befolkningen och atmosfären. Ja, och kanske med det genomgående behagliga vädret också nu när Sverige går in i detta års istid. Planerar ni en konferens till våren? Åk till San Remo! Vi har länge organiserat konferensresor dit och det är svårt att hitta en mer älskad destination i Europa.

#SanRemo #Italien #Konferens

17 visningar

+46(0)8-22 33 80 | info@style.se

Copyright © 2019, Style Scandinavia AB

  • Facebook - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Spotify - Vit Circle