3 fantastiska byggnader i Hong Kong som kommer att få dig att tappa hakan!


Ja, vart börjar vi? Hong Kong kan sammanfattas som ett av världens absolut mest imponerande områden för modern arkitektur och hushåller fler skyskrapor än någon annan stad. Det innebär att detta skyskrapornas mecka också har en horisont som få andra destinationer kan mäta sig mot. Vi listar därför de tre mest imponerande byggnaderna som du måste uppleva!

Bank of China Tower av I.M. Pei

Ja, ingen lär väl förvånas av det här valet. I.M. Pei har haft sina fingrar involverade i många av Hong Kongs byggnader, men detta lär vara den skarpaste ikonen för arkitektur i hela staden! Byggnaden var den högsta utanför USA när den färdigställdes 1990, och är med sina 72 våningar också den första skyskrapan som byggts med samma typ av stålstommar som t.ex. Globen här i Stockholm. Byggnaden bryter lite mot traditionellt kinesisk feng shui då den markeras av skarpa kryss i sin design och med vassa kanter, men byggnadens strukturella expressionism ska symbolisera växande bambuskott i en slags kulturtypisk hyllning till framgång och rikedom.

Kowloon Walled City

Det kommer troligtvis som en skarp överraskning, men inte en enda arkitekt har faktiskt vart involverad I bygget av denna 33 000 människor starka metropol av framstående byggnadsteknik. Idag är stadsdelen riven som en följd av den omfattande brottslighet och de sanitära problem som existerade. Jag själv finner en slags laglös charm i området, som (trots att varken Kina eller Storbritannien ville ta ansvar för de människor som bodde här) ändå lyckades fungera, med tandläkare utan licens och vardagsrum som dagtid fungerade som slakterier. Med på listan existerar höghusen som en påminnelse av hur viktig arkitekturen faktiskt är för de människor som ska utnyttja området.

Two International Finance Center

Få skyskrapor, utom kanske Burj Khalifa, har väl fått stå i sådant centrum bland västerländsk media som 2IC och dess systertorn. Så sent som i ”The Dark Knight” får vi se Batman skutta från 2IC till IFC och det är faktiskt inte helt galet att använda sig av ett Hong Kong-torn i en fiktiv amerikansk serietidningsrulle. Med en design som får betraktaren att uppleva att tornet stiger uppåt mot himlen och med högreflektiva glasväggar som speglar ljus lyckas arkitekturen skapa en känsla av en slags futuristiskt glittrig art deco-obelisk.

Style har ett stort nätverk av specialistguider i Hong Kong som hjälper er få uppleva dessa byggnader och många fler. Kontakta oss på 08-22 33 80 för att få veta mer om våra studieresor till Hong Kong!

#HongKong #Studieresa

+46(0)8-22 33 80 | info@style.se

Copyright © 2019, Style Scandinavia AB

  • Facebook - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Spotify - Vit Circle