Konferensresa Italien – Upplev världens bästa konferensstad i San Remo


Konferensresa Italien | San Remo

San Remo, en blommande italiensk konferensstad med ett grönt klimat vid havet och alpernas fot!

San Remo är kombinationen av det moderna och det klassiska La Belle Epoque . Såväl brittisk som rysk överklass reste, runt vid förra sekelskiftet, till Blomsterrivieran – Riviera dei Fiori. Här byggde de vackravillor och hotell tack vare det fina klimatet och alla blommor.

San Remo ligger vid havet med fina stränder och en pulserande året-runt stad i ständig blomsterprakt. Härifrån kommer nämligen blommorna till Nobelfesten och Nyårskonserten i Wien.

I San Remo levde Alfred Nobel sina sista år och man kan idag besöka hans villa, Villa Nobel, som idag är museum. Man kan hyra villan för konferens via Style.

Längsmed alla bilfria gågatorna ligger de eleganta butikerna på rad och ett par gånger i veckan hålls marknad.

Restauranger och barer kantar gatorna tillsammans med små butiker. Här finns en fiskebåtshamn och en större hamn med fina yachter och segelbåtar.

Staden ligger med inlandet, Alperna och de vackra dalgångarna och små bergsbyar som fond. Det finns en uppsjö av aktiviteter även till lands – golf, ridning, olika fysiska teambuilding-aktiviteter, olivoljetillverkning, härliga lantluncher med bocciaspel mm.

I San Remo anläggs just nu Europas längsta cykelbana, längs med havet. Det är den f d järnvägen som har flyttats in i berget för att ge plats till cykelbanan.

Konferensresa Italien

Här finns flera av Styles favorithotell för konferenser, Hotel Royal *****L som byggdes under La belle Epoque är mer än fint. Här kliver man in i en svunnen tid och man kan bara ana hur gästerna hade det för mer än 100 år sedan, man kan se hur de flanerade runt i hotellets park, satt och samtalade under ett parasoll. Hotellet är fullt modernt vad gäller möten, komforten men man har kvar stämningen från en svunnen, historisk tid.

Alldeles nedanför Hotel Royal ligger den ryska katedralen som byggdes just för den ryska överklassen och lite längre bort ligger stadens kasino.

Style arrangerar konferenser och studiebesök – ett annorlunda resmål är San Remo som vi gärna arrangerar resor till!

#SanRemo #Konferens #Italien #LaBelleEpoque #VillaNobel

7 visningar

+46(0)8-22 33 80 | info@style.se

Copyright © 2019, Style Scandinavia AB

  • Facebook - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Spotify - Vit Circle