Konferens Italien | San Remo – stad, hav och alper

Uppdaterad: 27 nov 2019


Konferens Italien | San Remo

Mindre än en timme från Nice flygplats ligger San Remo. Passera Monte Carlo, åk över gränsen in i Italien och strax är ni framme i San Remo.

I San Remo är kombinationen av det moderna och det klassiska La Belle Epoque väldigt påtaglig. Såväl brittisk som rysk överklass reste, runt förra sekelskiftet, till Blomsterrivieran – Riviera dei Fiori. Här byggde de vackra villor och njöt av det milda klimatet. San Remo ligger vid havet med fina stränder och privatbåtshamnar. Staden är också en pulserande året-runt stad i ständig blomsterprakt. Härifrån kommer nämligen blommorna till Nobelfesten och Nyårskonserten i Wien. Planerar ni en konferens Italien? San Remo är i det fallet definitivt en stad värd en extra titt!

I San Remo levde Alfred Nobel sina sista år och man kan idag besöka hans Villa Nobel som är museum. Man kan också hyra villan för konferens, med måltider i villan eller i den vackra parken nedanför.

Längs med alla bilfria gågator ligger de eleganta butikerna på rad och ett par gånger i veckan hålls marknad. Här säljs allt, med betoning på allt. Man kan faktiskt göra riktiga fynd. Gamla sta’n med sina medeltida kvarter är delvis bilfritt. Restauranger och barer kantar gatorna tillsammans med små butiker. Här finns en fiskebåtshamn och en större hamn med fina yachter och segelbåtar. Apropå segelbåtar, i San Remo hålls flera stora regattor varje år.

Staden ligger med inlandet, Alperna, vackra dalgångar och små bergsbyar som fond. Det finns en uppsjö av aktiviteter även till lands – golf, ridning, olika fysiska teambuilding-aktiviteter, olivoljetillverkning, härliga lantluncher med bocciaspel mm.

I San Remo anläggs just nu Europas längsta cykelbana, längs med havet. Det är den f d järnvägen som har flyttats in i berget för att ge plats till cykelbanan.

Går resan första kvartalet på året kan ni åka skidor i Alperna på förmiddagen och segla efter lunch!

Här finns flera av våra favorithotell för konferenser, samtliga centralt belägna.

Ett av dem är Hotel Royal *****L som byggdes under La belle Epoque är mer än fint. Här kliver man in i en svunnen tid och man kan bara ana hur gästerna hade det för mer än 100 år sedan, man kan se hur de flanerade runt i hotellets park, satt och samtalade under ett parasoll. Hotellet är naturligtvis fullt modernt vad gäller komforten men man har kvar stämningen från en svunnen, historisk tid.

Alldeles nedanför Hotel Royal ligger den ryska katedralen som byggdes just för den ryska överklassen och lite längre bort ligger stadens kasino.

Style sätter trenden – åk till San Remo innan alla andra gör det!

#SanRemo #Konferens

+46(0)8-22 33 80 | info@style.se

Copyright © 2019, Style Scandinavia AB

  • Facebook - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Spotify - Vit Circle